Reklama
  • Środa, 4 stycznia (14:05)

    Składniki na 8 porcji : 1 sprawiona gęś (4,5-4,7 kg), 4 cebule, 4 jabłka, po 2 gałązki mięty i tymianku, 4 jagody jałowca, 4 ziarenka czarnego pieprzu, sól, pieprz, cukier.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Skład na 4 porcje: ● 4 średnie udka gęsie ● 500 g ziemniaków ● 2 średnie cebule ● 500 g brukselki ● 2 żółtka ● 300 ml bulionu warzywnego ● 50 g wędzonego boczku ● łyżeczka mąki ziemniaczanej ● sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Skład na 8 porcji: ● ok. 3-kilogramowa gęś świeża lub mrożona ● 2 jabłka ● 50 g suszonej żurawiny ● 3 łyżeczki suszonego tymianku ● 3 łyżeczki suszonego majeranku ● 2 ząbki czosnku ● sól i pieprz do smaku ● szklanka soku jabłkowego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (13:05)

    Skład na 4 porcje: ● 2 gęsie udka ● ok. 1 kg gęsich szyjek i skrzydełek ● 1/4 selera ● 5 marchewek ● 4 cebule ● nieduży por ● 2 liście laurowe ● 1/2 niedużej kapusty ● 1/2 pęczka natki pietruszki ● olej do smażenia ● sól i pieprz do smaku ● majeranek ● łyżka mąki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag suszonej białej fasoli moczonej przez noc w zimnej wodzie, 4 większe gęsie udka, 2 cebule, 40 dag marchewki, 6–7 łyżek smalcu z gęsi, 200 ml wytrawnego czerwonego wina, 8 gałązek tymianku, 3 liście laurowe, 1 łyżka koncentratu pomido rowego, 2 łyżki oleju, czarny pieprz mielony, cukier, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki dla 4 osób: 30 dag dyni bez skórki • cebula • kawałek świeżego imbiru • 3 ząbki czosnku • 300 ml bulionu warzywnego • 1/2 pora • 12 krewetek typu Black Tiger • 1/2 ostrej papryczki chilli • 250 ml mleka kokosowego • 2 łyżki oleju • pęczek świeżej kolendry • łyżka soku z cytryny • skórka z 1/2 cytryny • 2 łyżki oliwy • 5 dag żurawiny • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki:  1 wypatroszona gęś (ok. 4,5 kg)  1 łyżka soli morskiej  1 torebka przyprawy korzennej   1 opakowanie goździków (10 g)  5 suszonych śliwek  700 g mandarynek  50 g masła .

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 6 porcji: 25 dag kiszonej kapusty, 1/4 główki kapusty białej, 20 dag kiełbasy zwyczajnej, 40 dag jagnięciny , 1/2 pęczka włoszczyzny, 5 ziemniaków, 1 duża cebula, sól, świeżo mielony czarny pieprz, 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego qposiekana natka pietruszki do posypania, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 1/2 dużej główki białej kapusty, 4 udka gęsie, 1 kg drobiowej porcji rosołowej (np. skrzydła, szyja, korpus),1/4 selera, 5 marchewek, 4 cebule, 1 mały por (biała część), 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego, 2 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1/2 pęczka natki pietruszki, olej do smażenia, sól, pieprz mielony

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 60 dag sypkich ziemniaków, 50 dag mielonej jagnięciny lub wieprzowiny, 2 marchewki, 1 szkl. mrożonego groszku, 1 cebula, 1 szkl. ciemnego piwa, 2 łyżki masła, 100 ml mleka, 4 łyżki pokruszonego sera typu feta, 1/2 łyżeczki cukru, 3 gałązki świeżego tymianku lub 1/2 łyżeczki suszonego, mielona ostra papryka, sól, pieprz, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0