Reklama
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 6 udek kaczki, 2 duże soczyste pomarańcze, 20 dag surowego boczku, 2 duże cebule, 3 marchewki, olej, 1,5 cm korzenia świeżego imbiru, 1 łyżka naturalnego miodu, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty, czosnek, 25 dag marchewki, czipsy, 1 pęczek dymki, cukier, po 20 dag szynki i śmietany, 1 jajko, olej, 4 sznycle z indyka, sól , gałka muszkatołowa, pieprz, 75 ml białego octu winnego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 1/2 tuszki królika (może być mrożony), 1/2 średniego selera, 1 pietruszka, 1 marchew, 2 cebule, olej do smażenia , 5 dag słoniny, 2 jajka, sól, pieprz, mielone ziele angielskie, kilka łyżek bułki tartej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: ■ perliczka ■ 2 łyżeczki suszonego majeranku ■ sól ■ pieprz ■ olej ■ 2 jabłka ■ łyżka żurawiny ■ po dwie łyżeczki świeżej bazylii, tymianku, rozmarynu ■ po 5 plasterków wędzonego boczku i wędzonej szynki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (13:05)

    Składniki: 1 sprawiona kaczka (ok. 2 kg), 4 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 3 marchewki, 6-7 ziemniaków, 500 ml bulionu drobiowego, 250 ml jasnego piwa, suszony tymianek, sól, pieprz, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (10:00)

    Składniki na 10 porcji: ● sprawiona gęś (ok. 3 kg) ● puszka kasztanów jadalnych ● pół kg jabłek ● 10 dag migdałów ● pół pęczka majeranku ● 10 dag kremówki ● przyprawa ziołowa ● 2 łyżki zasmażki błyskawicznej ● sól ● pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (11:05)

    Składniki: 60 dag polędwicy cielęcej, sól , pieprz, oliwa z oliwek, pół szklanki czerwonego wina, 10 dag miodu, suszona papryczka chili, 20 dag suszonych śliwek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (11:05)

    Składniki na 4 porcje: 10 dag makaronu ryżowego, 15 dag ogórka, 15 dag białej rzodkwi, czerwona papryka, marchewka, 12 płatów papieru ryżowego na sajgonki, 25 dag mielonej wieprzowiny, łyżeczka jasnego sosu sojowego, łyżeczka ciemnego sosu sojowego, papryczka chili , 10 gałązek kolendry, czerwona cebula, 30 dag kapusty, 10 dag kiełków bambusowych w słonej zalewie, olej. Sos: 8 łyżek słodkiego sosu chili, 8 łyżek sosu sojowego, sok z 1 limonki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 listopada 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 30 dag grubej kaszy jęczmiennej (pęczaku), 500 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 30 dag maślaków, po 10 dag podgrzybków oraz borowików, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła, mielone goździki, ziele angielskie i jałowiec, sól, czarny pieprz, natka pietruszki odo dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 11 listopada 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 2 polędwiczki wieprzowe (50-60 dag), 50 dag kurek, 1 cebula, 250 ml śmietany kremówki, 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, suszony tymianek, suszony rozmaryn, kilka gałązek natki

    Czytaj więcej Komentarzy:0