Reklama
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: łyżka oliwy cebula, pokrojona w krążki, długa czerwona papryczka chilli, pokrojona w krążki, ząbek czosnku, zmiażdżony, 2 szklanki gęstego sosu pomidorowego, szklanka bulionu rybnego (patrz: nasza rada), 500 g rozmrożonej (tuż przed gotowaniem) mieszanki owoców morza, 1/2 szklanki czarnych oliwek (bez pestek), 2 łyżki natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: 2 łyżki oliwy, po 4 nogi i skrzydełka kaczki (pokrojone na mniejsze części), mała cebula, posiekana, 4 ząbki czosnku, zmiażdżone, ostra papryczka chilli (bez pestek), posiekana, 2 szklanki bulionu drobiowego, 1/4 szklanki ciemnego piwa, szklanka świeżej kolendry, 8 sałatkowych ziemniaków, obranych i pokrojonych na połówki, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 9 listopada 2016 (13:05)

    Składniki: 1 udziec jagnięcy z kością (waga ok 1,7 kg), 6 obranych ząbków czosnku, marynowana w soli skórka z 1 cytryny – grubo pokrojona, 2 łyżki przyprawy baharat, 1 łyżka prażonych płatków papryki chili, 1 łyżka sumaku, 70 ml oliwy z oliwek, sól, pieprz, do podania podgrzane chlebki pita dodatkowo folia spożywcza, termometr piekarniczy. Sos jogurtowo-burakowy: 2 buraki, 200 g jogurtu typu greckiego, 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin, 1½ łyżki pasty tahini, sok z jednej cytryny, 2 obrane ząbki czosnku, łyżeczka prażonych płatków...

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (15:00)

    30 dag młodego szpinaku, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 40 dag pomidorków koktajlowych, 4 cienkie sznycle cielęce (po ok. 15 dag), 8 gałązek szałwii, 8 plasterków szynki dojrzewającej, 10 dag śmietany kremówki, 200 ml mleka, 2 dag masła, 15 dag kaszki kukurydzianej (polenty), 250 ml bulionu wołowego, 2 łyżki octu balsamicznego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:05)

    Składniki na 8 porcji: 60 dag mięsa mielonego z indyka, 1/2 cukinii, 1/2 pęczka natki pietruszki, 3 cebulki qpo 1 czerwonej i żółtej papryce, 1 duże jajko,1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka sosu sojowego, po 1 łyżeczce szałwii, oregano i słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta curry i majeranku, 1/3 szkl. bulionu, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:10)

    Składniki: 40 dag ryżu do sushi, 100 ml octu ryżowego, sól, 2 łyżki drobnego cukru, po 15 dag marchewki, kolorowych papryk i ogórka, 5 dag marynowanego imbiru, rzeżucha, 4 płaty alg nori

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:07)

    Składniki: 3 szalotki, 25 dag śliwek, zioła, 3 łyżki cukru trzcinowego, 5 dag masła, 100 ml wytrawnego czerwonego wina, pieprz, 300 ml bulionu, sól, 60 dag gęsich piersi

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 29 września 2016 (15:00)

    Składniki: 25 dag soczewicy, 1 łyżka masła, 1 cebula, 1 pomarańcza, 1 granat, 7,5 dag rodzynek, 1 łyżka bulionu w proszku, 1 łyżeczka cynamonu, szczypta mielonego ziela ang., 8 kotlecików jagnięcych (po ok. 5 dag), pieprz, sól, 2 łyżki oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 września 2016 (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: po 1/2 szklanki mleka, mąki, kaszy manny, 7 dag pomidorków cherry, 20 dag rukoli, 2 jaja, 3 łyżki masła, 2 łyżki balsamicznego octu, 3 łyżki musztardy, 1 łyżeczka miodu, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, mix włoskich ziół

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 września 2016 (13:00)

    Składniki: cała kaczka, 25 dag smalcu , 4 łyżki przyprawy do drobiu, 75 dag kapusty czerwonej, kawałek słoniny, trochę mąki l cebula, szklanka czerwonego wina, łyżka margaryny, kilka pomidorków koktajlowych , sok z cytryny, łyżka cukru

    Czytaj więcej Komentarzy:0