Reklama
  • Wtorek, 2 marca 2010 (16:01)

    Carpaccio

Włoski przysmak

Zdjęcie

Carpaccio /Smacznego
Carpaccio
/Smacznego
Składniki:

- 6 dag polędwicy wołowej,
- sól,
- pieprz,
- 5 ml oliwy,
- 2 dag parmezanu,
- kawałek pietruszki - (do marynowania polędwicy),
- kawałek marchewki - (do marynowania polędwicy),
- kawałek seler - (do marynowania polędwicy),
- 1 cytryna

Reklama

Przygotowanie:

Warzywa obierz, zetrzyj na tarce o dużych otworach. Wołowinę otocz warzywami zawiń w folię aluminiową i włóż do zamrażarki na co najmniej 2-3 godziny. Po tym czasie wołowinę odwiń z folii usuń warzywa i krój na maszynie w cieniuteńkie plastry układając jednocześnie na talerzu. Posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i delikatnie polej oliwą. Całość posyp startym parmezanem.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 100 g fasolki szparagowej, sól, 4 cienkie kotlety cielęce (120 g każdy), 4 plastry szynki, 8 listków szałwii, świeżo mielony pieprz, 2 łyżki oliwy, 125 ml białego wytrawnego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.