Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca (13:05)

    Danie orientalne

Składniki na 2 porcje: ■ 25 dag cielęciny ■ marchew ■ olej ■ imbir ■ kapusta pekińska ■ łyżka sosu sojowego ■ po łyżeczce brązowego cukru, mąki ziemniaczanej i pieprzu ■ sól

Reklama

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 270

Przygotowanie: ➊ Pokrojoną w kostkę cielęcinę podsmaż na oleju razem z imbirem, solą i rozgniecionym pieprzem.

➋ Po kilku minutach dolej wodę, wrzuć pociętą w kostkę marchew i gotuj do miękkości.

➌ Na koniec dodaj kapustę pekińską, sos sojowy i cu kier. Zagęść całość mąką rozrobioną z wodą. Podawaj z kolendrą i makaronem.

Super TV

Zobacz również

  • 40 dag szalotek, 2 cukinie, 2 ząbki czosnku, 4-5 gałązek rozmarynu, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, 1 kg mięsa z udźca jagnięcego, 4-5 łyżek pesto, 300 ml bulionu warzywnego, 25 dag pomidorków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.