Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca 2016 (13:05)

    Danie orientalne

Składniki na 2 porcje: ■ 25 dag cielęciny ■ marchew ■ olej ■ imbir ■ kapusta pekińska ■ łyżka sosu sojowego ■ po łyżeczce brązowego cukru, mąki ziemniaczanej i pieprzu ■ sól

Reklama

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 270

Przygotowanie: ➊ Pokrojoną w kostkę cielęcinę podsmaż na oleju razem z imbirem, solą i rozgniecionym pieprzem.

➋ Po kilku minutach dolej wodę, wrzuć pociętą w kostkę marchew i gotuj do miękkości.

➌ Na koniec dodaj kapustę pekińską, sos sojowy i cu kier. Zagęść całość mąką rozrobioną z wodą. Podawaj z kolendrą i makaronem.

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 4 udka gęsi (po ok. 35 dag), sól, pieprz, 1 główka włoskiej kapusty, 1 mały owoc mango, 2 pomarańcze, 1 opakowanie szafranu, 25 dag białego ryżu, 1 średnia cebula, 1 łyżka masła, 4-5... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.