Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca 2016 (13:05)

    Danie orientalne

Składniki na 2 porcje: ■ 25 dag cielęciny ■ marchew ■ olej ■ imbir ■ kapusta pekińska ■ łyżka sosu sojowego ■ po łyżeczce brązowego cukru, mąki ziemniaczanej i pieprzu ■ sól

Reklama

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 270

Przygotowanie: ➊ Pokrojoną w kostkę cielęcinę podsmaż na oleju razem z imbirem, solą i rozgniecionym pieprzem.

➋ Po kilku minutach dolej wodę, wrzuć pociętą w kostkę marchew i gotuj do miękkości.

➌ Na koniec dodaj kapustę pekińską, sos sojowy i cu kier. Zagęść całość mąką rozrobioną z wodą. Podawaj z kolendrą i makaronem.

Super TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie gotowego puree ziemniaczanego, 10 dag chorizo (lub innej cienkiej suchej kiełbasy), 1 puszka kukurydzy z fasolą, 1/2 żółtej papryki, 1/2 pęczka natki pietruszki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.