Reklama
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    Delikatna jagnięcina w ziołach

• 1 udziec jagnięcy • 6 całych główek czosnku • kilka gałązek rozmarynu i tymianku • oliwa z oliwek • 300 ml czerwonego wina • sól, pieprz

Reklama

Jagnięcinę posyp obficie grubą solą morską i tymiankiem. Obsmaż ją na patelni po 3–4 minuty z każdej strony. Potem przełóż ją do naczynia żaroodpornego, obłóż całymi główkami czosnku, gałązkami rozmarynu i tymianku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C na 20 minut. Podlej ją winem i odrobiną wody oraz dopraw do smaku. Piecz pod przykryciem przez ok. 3 godziny. Podawaj z gotowanymi warzywami.

• 3 godziny 30 minut • dla 4 osób • cena 90 zł

Show

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: ● 1,5 kg mostka cielęcego ● 30 dag mielonej cielęciny ● 5 dag wędzonego boczku ● 10 dag ozorka ● 5 dag szynki ● sól ● pieprz ● cebula ● smalec więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.