Reklama
  • Piątek, 21 października 2011 (16:16)

    Gaisburger Marsch - jednogarnkowe w dwie godziny

Pożywne danie jednogarnkowe ze Szwabii.

Zdjęcie

Gaisburger Marsch /Smacznego
Gaisburger Marsch
/Smacznego

Składniki:

- 2 pęczki włoszczyzny,

- 600 g wołowiny,

Reklama

- 500 g kości,

- sól,

- 400 g ziemniaków,

- 75 g szpecli,

- 2 cebule,

- pół pęczka pietruszki,

- pieprz,

-20 g masła

Przygotowanie:

Mięso i jeden pęczek grubo pokrojonej włoszczyzny zalać 1,5 l wody. Zagotować, odszumować i na słabym ogniu gotować jeszcze 1-1,5 godziny. Pozostałą włoszczyznę pokroić w drobne krążki i kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w cząstki.

Szpecle ugotować w osolonej wodzie i osączyć. Kiedy mięso zmięknie wyjąć je z rosołu. Rosół przecedzić, ponownie zagotować, włożyć ziemniaki, pozostałe drobno pokrojone warzywa i gotować jeszcze 8-10 minut. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę, natkę pietruszki posiekać. Mięso i szpecle włożyć do zupy, doprawić solą i pieprzem. Cebulę przesmażyć na maśle, dodać do zupy, posypać pietruszką.

Czas przygotowania: 120 minut

Jedna porcja zawiera: 2100 kJ/502 kcal

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 1 cebula, 1 pęczek mięty, 1 zielona papryka, 4 łyżki soku pomarańczowego, 2 łyżki soku cytrynowego, 1-2 łyżki białego octu balsamicznego, 4-5 łyżek oliwy, só, pieprz, cukier, 8... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.