Reklama
  • Niedziela, 18 lutego 2007 (15:13)

    Gulasz z Kolozsvaru na ostro

Z kuchni węgierskiej.

Zdjęcie

/MWMedia
/MWMedia
Składniki:
40 dkg wołowiny
15 dkg cebuli
5 dkg smalcu
60 dkg ziemniaków
40 dkg kapusty
1 dkg słodkiej papryki
1 ząbek czosnku
szczypta kminku
sól
leczo
lub 2 pomidory i zielona papryka
pół pęczka natki pietruszki
Zeszklić na smalcu cebulę, dodać paprykę i zalać dwoma łyżkami wody. Dodać pokrojone w kostkę mięso, zgnieciony czosnek i kminek. Doprawić solą i dodać gotowe leczo lub pokrojone pomidor i paprykę. Po kilku minutach zalać całość pół litrem wody i gotować do miękkości.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę i posolić do smaku.
Podawać przystrojone zieloną papryką, cząstkami pomidorów i posiekaną natką; w wazie lub specjalnym kociołku.
KAPiF

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Reklama

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

MWMedia

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 2 piersi z kaczki, 40 dag mieszanki chińskiej mrożonej, 1 łyżka startego świeżego imbiru, 1 mała papryczka chili, sok z 1/2 limonki, 4 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.