Reklama
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Kaczka duszona z warzywami

Składniki dla 4 osób: 1 kg kaczki (udka, piersi) • pęczek cebuli dymki • marchewka • 4-5 ząbków czosnku • majeranek • 3 łyżki masła • sól • pieprz.

Reklama

1 Mięso umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przykryj i wstaw do lodówki na całą noc. W garnku rozpuść masło, obsmaż kaczkę z każdej strony i zalej odrobiną wody.

2 Dodaj pokrojoną cebulę dymkę oraz obraną i posiekaną w kostkę marchewkę. Duś pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu przekładając mięso i podlewając je wodą.

CZAS: około 2,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag kaszy jaglanej, 1 cukinia, po 1 czerwonej i żółtej papryce, 1 puszka pomidorów krojonych, 600 ml bulionu warzywnego, 150 ml białego wytrawnego wina, 7 dag startego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.