Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego 2016 (14:00)

    Kaczka po chińsku

Składniki dla 4 osób: 2 piersi z kaczki • mieszanka mrożonych warzyw chińskich • imbir • sos sojowy • ocet balsamiczny • 2 łyżki oleju • chili • 2 łyżeczki miodu • 2 łyżki sezamu • sól • pierz • makaron sojowy.

1 Mięso pokrój, zalej po łyżce sosu sojowego, octu, oleju, miodu. Posól. Odłóż na noc do lodówki. Usmaż na oleju, podlej wodą, duś do miękkości.

2 Makaron sojowy zalej wrzątkiem, odstaw. Warzywa usmaż. Sezam upraż na suchej patelni. Mięso podawaj z makaronem, warzywami i sezamem.

Reklama

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:makaron | as` | Platforma Obywatelska

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 8 sznycli z indyka (po 8–10 dag każdy), 8 łyżeczek bazyliowego pesto, 16 cieniutkich plasterków salami, 1 litr gorącego bulionu warzywnego lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.