Reklama
  • Poniedziałek, 30 marca 2015 (14:00)

    Kaczka z makaronem

Składniki na 6 porcji: pierś kaczki, 2 ząbki czosnku, 1,5 łyżeczki sosu chili, łyżka miodu, 3 łyżki ciemnego sosu sojowego, pół łyżeczki przyprawy 5 smaków, 25 dag makaronu ryżowego, olej, 2 marchewki, brokuł, fasola, groszek cukrowy

1. Wymieszaj miód, sos sojowy, chili, zmiażdżony czosnek oraz przyprawę 5 smaków.

Reklama

2. Natrzyj częścią marynaty pierś kaczki, a po godzinie usmaż ją z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Pokrój mięso na kawałki, po czym wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

3. Makaron ryżowy przygotuj według przepisu na opakowaniu.

4. Obraną i pokrojoną marchew podsmaż w woku razem z różyczkami brokuła i groszkiem cukrowym. Zalej resztą sosu.

5. Gotowe warzywa podawaj z mięsem i makaronem.

Czas: 45 min, 1 porcja = 340 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:z | makaron | pierś kaczki

Zobacz również

  • Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty, czosnek, 25 dag marchewki, czipsy, 1 pęczek dymki, cukier, po 20 dag szynki i śmietany, 1 jajko, olej, 4 sznycle z indyka, sól , gałka muszkatołowa,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.