Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (11:05)

    Kotlety jagnięce z warzywami

Składniki dla 4 osób: 8 kotletów jagnięcych z kostką • 6 ząbków czosnku • 5 ziarenek kolendry • zioła prowansalskie • ostra papryka w proszku • 2 łyżki oliwy • olej • 10 dag fasoli Jaś • 20 dag fasoli szparagowej • 2 listki laurowe • 2 łyżeczki masła • 2 łyżki śmietany • 1 łyżeczka musztardy • sól • pieprz • 5 łyżek wody.

Reklama

1 Fasolę wypłucz, zalej zimną wodą i odstaw na noc. W moździerzu rozetrzyj dwa ząbki czosnku, pieprz, kolendrę, zioła prowansalskie, ostrą paprykę w proszku i oliwę. Natrzyj tym umyte kotlety i odstaw na pół godziny.

2 Ułóż w brytfance cztery nieobrane ząbki czosnku, umytą i pokrojoną fasolę szparagową i podgotowaną fasolę Jaś. Mięso wytrzyj z nadmiaru przypraw i obsmaż na oleju. Przełóż do fasoli, posól, dodaj masło, 2 listki laurowe. Zalej śmietaną wymieszaną z musztardą i wodą.

Piecz pod przykryciem w temp. 180 °C, aż fasola zmięknie. Podawaj z kopytkami lub ziemniakami.

CZAS: około 2 godzin

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 70 dag mielonej cielęciny ● cebula ● jajko ● łyżeczka otrębów owsianych ● bułka tarta ● sól ● pieprz ● 2 pomidory ● 2 długie ogórki ● 1,5 kg ziemniaków ● szczypiorek ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.