Reklama
  • Sobota, 9 listopada 2002 (11:33)

    Oryginalny karp z Budy

Z kuchni węgierskiej.

Składniki:

1 kg filetów z karpia, jedna marchewka, cebula, pół selera, biała rzepa, mała kalarepka, pół białego wina, łyżka masła, sól, pieprz.

Reklama

Przygotowanie:

Jarzyny obrać i oczyścić, cebulę pokroić w kosteczkę, resztę jarzyn w słupki julienne, filety z karpia nasolić. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić jarzyny i lekko je zrumienić. Włożyć rybę, podlać winem, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, wstawić rondel do gorącego piekarnika i piec bez przykrycia, aż połowa płynu wyparuje i sos zgęstnieje

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: ● 1,5 kg mostka cielęcego ● 30 dag mielonej cielęciny ● 5 dag wędzonego boczku ● 10 dag ozorka ● 5 dag szynki ● sól ● pieprz ● cebula ● smalec więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.