Reklama
  • Sobota, 9 listopada 2002 (11:33)

    Oryginalny karp z Budy

Z kuchni węgierskiej.

Składniki:

1 kg filetów z karpia, jedna marchewka, cebula, pół selera, biała rzepa, mała kalarepka, pół białego wina, łyżka masła, sól, pieprz.

Reklama

Przygotowanie:

Jarzyny obrać i oczyścić, cebulę pokroić w kosteczkę, resztę jarzyn w słupki julienne, filety z karpia nasolić. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić jarzyny i lekko je zrumienić. Włożyć rybę, podlać winem, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, wstawić rondel do gorącego piekarnika i piec bez przykrycia, aż połowa płynu wyparuje i sos zgęstnieje

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 piersi z kaczki po 160 g każda, 200 g soku z pomarańczy, 300 ml sosu ciemnego do pieczeni, 2 łyżeczki cukru, 1 odfiletowana pomarańcza, 400 g pumpernikla pokrojonego w... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.