Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:00)

    Ozorki w sosie piernikowym

Składniki na 4 porcje ● 4 ozorki cielęce ● włoszczyzna ● pieprz ● ziele angielskie ● 3 goździki ● sól ● pieprz ● 2 łyżki masła ● 3 łyżki mąki ● łyżka miodu ● pół łyżeczki przyprawy do pierników ● 100 ml czerwonego wytrawnego wina

1. Ozorki umyj i sparz wrzątkiem. Włóż je do wywaru, przygotowanego wcześniej na włoszczyźnie i gotuj do miękkości.

Reklama

2. Mięso wyjmij, zawartość garnka przecedź.

3. Z mąki i masła zrób zasmażkę, dolej 2 szklanki wywaru i doprowadź do wrzenia. Dodaj goździki, miód, przyprawę korzenną, wino, migdały oraz rodzynki.

4. Podgrzej w sosie obrane ze skóry i pokrojone ozorki.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag kaszy jaglanej, 30 dag fileta z łososia, 12 krewetek oczyszczonych, 35 dag brokułów, 20 dag marchewki, 650 ml bul- ionu warzywnego, 2 dymki ze szczypiorkiem, 15 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.