Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (11:05)

    Pieczona jagnięcina

Składniki na 12 porcji: ● 1,5 kg jagnięciny na pieczeń ● 4 ząbki czosnku ● po gałązce rozmarynu i tymianku ● 2 listki laurowe ● po szklance białego wina i bulionu ● pieprz ● 4 łyżki oleju ● sól

1. Oczyszczoną jagnięcinę zalej winem, dodaj czosnek i zioła. Wstaw na dobę do lodówki.

Reklama

2. Następnego dnia obsmaż mięso na oleju. Włóż je do brytfanki, dodaj czosnek z marynaty, wlej bulion i wstaw na 2 godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

3. Pokrojoną jagnięcinę serwuj np. z cukinią w cieście.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: ● 1,5 kg mostka cielęcego ● 30 dag mielonej cielęciny ● 5 dag wędzonego boczku ● 10 dag ozorka ● 5 dag szynki ● sól ● pieprz ● cebula ● smalec więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.