Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Pieczona jagnięcina

Składniki na 12 porcji: ● 1,5 kg jagnięciny na pieczeń ● 4 ząbki czosnku ● po gałązce rozmarynu i tymianku ● 2 listki laurowe ● po szklance białego wina i bulionu ● pieprz ● 4 łyżki oleju ● sól

1. Oczyszczoną jagnięcinę zalej winem, dodaj czosnek i zioła. Wstaw na dobę do lodówki.

Reklama

2. Następnego dnia obsmaż mięso na oleju. Włóż je do brytfanki, dodaj czosnek z marynaty, wlej bulion i wstaw na 2 godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

3. Pokrojoną jagnięcinę serwuj np. z cukinią w cieście.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag kaszy jaglanej, 30 dag fileta z łososia, 12 krewetek oczyszczonych, 35 dag brokułów, 20 dag marchewki, 650 ml bul- ionu warzywnego, 2 dymki ze szczypiorkiem, 15 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.