Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego 2017 (08:00)

    Piersi kaczki w sosie porzeczkowym

Składniki na 4 porcje: ● 4 piersi kaczki ● 15 dag porzeczek ● łyżka koncentratu pomidorowego ● sól ● pieprz ● cukier ● 1/4 szklanki brandy.

1. Kacze piersi opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj solą. Smaż skórką do dołu ok. 10 minut. Następnie odwróć je na drugą stronę i smaż jeszcze 5 minut. Zdejmij mięso z ognia, odetnij skórkę. Zlej tłuszcz z patelni i zachowaj. Ponownie przesmaż drób po ok. 3 minuty z obu stron.

Reklama

2. Zalej porzeczki wodą (ok. pół szklanki) i gotuj 10 minut. Odłóż jedną łyżeczkę owoców, pozostałe przetrzyj. Dodaj koncentrat pomidorowy, odłożone porzeczki, 3 łyżki tłuszczu z kaczki oraz brandy. Dopraw całość cukrem, solą oraz pieprzem.

3. Zagotuj piersi w przygotowanym sosie. Podawaj pokrojone na plasterki.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: ● 1,5 kg mostka cielęcego ● 30 dag mielonej cielęciny ● 5 dag wędzonego boczku ● 10 dag ozorka ● 5 dag szynki ● sól ● pieprz ● cebula ● smalec więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.