Reklama
  • Piątek, 9 grudnia 2016 (14:00)

    Rulon cielęcy z warzywami

Składniki na 6 porcji: 1,2 kg cielęciny (ew. filetu z piersi indyka), ok. 25 dag zielonej fasolki szparagowej, 2 marchewki, 8 dag żółtego sera, olej przyprawy: świeżo mielony kolorowy pieprz, sól morska, przyprawa do cielęciny

Reklama

1. Mięso rozcinam na duży płat. Rozbijam go delikatnie. Następnie nacieram przyprawami i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.

2. W tym czasie marchewki obieram, kroję w słupki i gotuję na półtwardo w lekko posolonej wodzie. Strączki fasolki oczyszczam, odcinam końce, myję i także gotuję w lekko posolonej wodzie na półtwardo.

3. Warzywa odcedzam, studzę, układam na mięsie - na przemian: słupki marchewki i strączki fasolki. Żółty ser grubo ścieram, posypuję nim warzywa. Całość ciasno zwijam. Roladę obwiązuję bawełnianą nitką. Układam w żaroodpornym naczyniu i smaruję olejem. Piekę 90 minut w temp. 190 st. W czasie pieczenia polewam sosem z dna formy.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 8 sznycli z indyka (po 8–10 dag każdy), 8 łyżeczek bazyliowego pesto, 16 cieniutkich plasterków salami, 1 litr gorącego bulionu warzywnego lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.