Reklama
  • Wtorek, 31 stycznia (13:00)

    Sałatka z gęsiną

Składniki: 40 dag gotowanego lub pieczonego mięsa gęsi, 20 dag roszponki, 12 dag orzechów włoskich, 4 knedle ziemniaczane (z poprzedniego dnia), 2 łyżeczki oleju sól, pieprz, 10 dag żurawinowej konfitury ze słoiczka.

Przygotowanie: ok. 20 minut.

1. Mięso rozdrobnić. Roszponkę opłukać, dobrze osuszyć na ściereczce albo w specjalnej wirówce do sałaty. Orzechy zrumienić na patelni bez tłuszczu. Knedle pokroić w grube plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć knedle, zrumienić je z obu stron.

Reklama

2. Przestudzone knedle wymieszać z gęsiną, orzechami i roszponką. Lekko oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na sałatkę wyłożyć małe porcje konfitury żurawinowej.

Porcja: 610 kcal.

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 8 sznycli z indyka (po 8–10 dag każdy), 8 łyżeczek bazyliowego pesto, 16 cieniutkich plasterków salami, 1 litr gorącego bulionu warzywnego lub... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.