Reklama
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (13:05)

    Słodka perliczka z jabłkami

Składniki na 4 porcje: ■ perliczka ■ 2 łyżeczki suszonego majeranku ■ sól ■ pieprz ■ olej ■ 2 jabłka ■ łyżka żurawiny ■ po dwie łyżeczki świeżej bazylii, tymianku, rozmarynu ■ po 5 plasterków wędzonego boczku i wędzonej szynki.

Przyrządzanie:

➊ Perliczkę natrzyj olejem, solą, pieprzem i majerankiem. Nafaszeruj ją pokrojonymi jabłkami, żurawiną i częścią świeżych ziół.

Reklama

➋ Obłóż mięso plasterkami boczku, szynki oraz resztą owoców i ziół.

➌ Wstaw mięso do piekar nika rozgrzanego do temp. 180°C i piecz 2 godziny.

➜ Przygotowanie: 3 h ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 300

Kinga Marciniak-Łyda z Lubartowa

Super TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie gotowego puree ziemniaczanego, 10 dag chorizo (lub innej cienkiej suchej kiełbasy), 1 puszka kukurydzy z fasolą, 1/2 żółtej papryki, 1/2 pęczka natki pietruszki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.