Reklama
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (13:05)

    Słodka perliczka z jabłkami

Składniki na 4 porcje: ■ perliczka ■ 2 łyżeczki suszonego majeranku ■ sól ■ pieprz ■ olej ■ 2 jabłka ■ łyżka żurawiny ■ po dwie łyżeczki świeżej bazylii, tymianku, rozmarynu ■ po 5 plasterków wędzonego boczku i wędzonej szynki.

Przyrządzanie:

➊ Perliczkę natrzyj olejem, solą, pieprzem i majerankiem. Nafaszeruj ją pokrojonymi jabłkami, żurawiną i częścią świeżych ziół.

Reklama

➋ Obłóż mięso plasterkami boczku, szynki oraz resztą owoców i ziół.

➌ Wstaw mięso do piekar nika rozgrzanego do temp. 180°C i piecz 2 godziny.

➜ Przygotowanie: 3 h ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 300

Kinga Marciniak-Łyda z Lubartowa

Super TV

Zobacz również

  • Składniki na 10 porcji: ● 1,5 kg mostka cielęcego ● 30 dag mielonej cielęciny ● 5 dag wędzonego boczku ● 10 dag ozorka ● 5 dag szynki ● sól ● pieprz ● cebula ● smalec więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.