Reklama
  • Czwartek, 9 maja 2013 (14:59)

    Ziołowa Jagnięcina

Składniki na 4 porcje: 90 dag kotlecików jagnięcych z kością, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego oregano, 1 łyżka posiekanej szałwii, 1 czerwona ostra papryczka, olej, pieprz, sól

Przygotowanie: Papryczkę drobno posiekaj, jeśli lubisz bardzo ostre dania zostaw nasionka, jeśli nie – usuń je wcześniej rozkrawając papryczkę wzdłuż.

Reklama

Kotleciki umyj, osusz i delikatnie rozbij trzonkiem noża. Mięso oprósz solą i pieprzem. Wymieszaj w moździerzu zioła, papryczkę i 3 łyżki oleju. Natrzyj pastą przygotowane wcześniej mięso.

Odstaw kotleciki na 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotleciki po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj z sosem ziołowym od mięsa i z puree z ziemniaków lub tostami z masłem ziołowym.

Czas przygotowania: 60 minut 485 kcal/1 porcja

Tele Tydzień
Więcej na temat:jagnięcina

Zobacz również

  • Składniki: 4 udka gęsi (po ok. 35 dag), sól, pieprz, 1 główka włoskiej kapusty, 1 mały owoc mango, 2 pomarańcze, 1 opakowanie szafranu, 25 dag białego ryżu, 1 średnia cebula, 1 łyżka masła, 4-5... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.