Reklama
  • Czwartek, 15 kwietnia 2010 (13:55)

    Zupa meksykańska

Aromatyczna i pikantna.

Zdjęcie

Zupa meksykańska /Smacznego
Zupa meksykańska
/Smacznego

Składniki:

- 1 cebula,

- 2 ząbki czosnku,

Reklama

- 1,5 l. wywaru mięsnego,

- 1 puszka kukurydzy,

- 2 duże ziemniaki,

- 2 marchewki,

- 40 dag pomidorów,

- 1 mała cukinia,

- garść zielonej fasolki szparagowej,

- 1 ostra papryczka,

- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,

- sól, pieprz,

- chilli w proszku,

- olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki, pomidory i cukinię pokroić w kostkę, marchewkę w plastry, fasolkę oczyścić i pokroić na mniejsze części. Ostrą papryczkę posiekać drobniutko. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać chilli w proszku, przemieszać i dodać ziemniaki, marchewki, cukinie, pomidory i fasolkę szparagową. Dusić ok. 5 minut i zalać wywarem, gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać odsączoną kukurydzę, doprawić solą i pieprzem, jeszcze raz zagotować i podawać.

Czas przygotowania 1 h. Przepis na 6 osób.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje, naleśniki: 25 dag mąki jaglanej, 300 ml mleka, 50 ml wody gazowanej, jajka, 2 łyżki masła, sól, czarny pieprz; farsz: 6 plastrów upieczonego mięsa, np. łopatki wieprzowej,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.